Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste henkilötietojen käsittelystä

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme asiakkaillemme heidän henkilötietojensa käsittelystä. Kerromme mitä tietoja kerätään ja mihin niitä käytetään ja miksi.

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan kun käytät Digipiste.fi palveluita eli käytännössä kun vierailet Digipiste.fi verkkosivuilla tai olet yhteydessä asiakaspalveluun.

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Rekisterinpitäjänä toimii:

Suomen Digipiste (Y-tunnus: 1962804-1)
Lahdentie 224
04250 Kerava

Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla: info@digipiste.fi

Mitä tietoja keräämme sinusta?

Keräämme seuraavia tietoja, jotta voimme toimittaa tilaamasi tuotteet tai vastata lähettämääsi sähköpostiin.

Käyttäjän itsensä antamat tiedot.

  • Tunnistamistiedot, kuten etunimi ja sukunimi
  • Henkilötunnus asiakkaan tunnistamiseksi osamaksulla tai laskulla tilatessa. Henkilötunnusta ei tallenneta verkkokaupan järjestelmään.
  • Yhteystiedot, kuten katuosoite, postitoimipaikka, maa, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Ostopäätöksestä syntyvät tiedot.

  • Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot
  • Toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite
  • Maksutiedot

Automaattisesti kerättävät tiedot

Miltä verkkosivustolta asiakas on tullut verkkokauppaamme, millä verkkokaupan sivuilla asiakas on ollut, kuinka kauan asiakas on ollut verkkokaupassamme, asiakkaan IP-osoite, sekä päätelaitteen tunnistetiedot.

Uutiskirjeen tilaajilta näemme, mikäli hän aukaisee saamansa uutiskirjeen tai klikkaa uutiskirjeessä olevia linkkejä. Tilaajia ei koskaan automaattisesti liitetä uutiskirjeen tilaajaksi, vaan asiakkaan täytyy itse liittyä uutiskirjeen tilaajaksi.

Mihin henkilötietojani käytetään?

Henkilötietoja käytetään

  • Asiakassuhteen hoitamista varten
  • Tilausten toimitukseen ja käsittelyyn
  • Analytiikkaan ja tilastollisiin tarkoituksiin
  • Asiakaskokemuksen parantamiseen ja toiminnan kehittämiseen
  • Väärinkäytösten estämiseen
  • Paremman asiakaspalvelun tarjoamiseen
  • Kohdennetun sisällön ja markkinoinnin tuottamiseen, mikäli asiakas on tilannut erikseen uutiskirjeen

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on meidän välinen asiakkuus, sivuston käyttö, asiakkaan erillinen nimenomainen suostumus, sopimus ja siitä johtuvat lainsäädännölliset velvoitteet.

Miten antamani henkilötiedot säilytetään ja suojataan?

Kaikki henkilötiedot on suojattu siten että asiattomilta on pääsy estetty. Henkilötietoihin on pääsy vain Digipiste.fi:n työntekijöillä, siinä laajuudessa mitä työtehtävä edellyttää. Tunnukset ja salasanat säilytetään salattuina ja niiden käyttöä valvotaan. Palvelimet sijaitsevat suomessa kumppaniemme tiloissa, jotka on auditoitu turvallisuuden kannalta. Palvelimet on suojattu tietomurtoja ja palvelunestohyökkäyksiä vastaan ja niihin tehdään säännöllisiä päivityksiä.

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä tietosuojaselosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Huomioitavaa on osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle. Esimerkiksi kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei.

Tietojen luovutus

Joudumme luovuttamaan henkilötietoja kolmansille osapuolille, jotta verkkokaupassa asiointi, maksaminen ja tuotteiden toimitus onnistuisi.

Pidätämme oikeuden luovuttaa henkilötietojasi ja tilaustietojasi myös viranomaisille kuten Poliisille.

Luovutamme tietoja seuraaville kolmansille osapuolille:

  • Kuljetusliikkeelle, joka toimittaa tilauksesi
  • Maksunvälittäjälle asiakkaan maksaessa muulla tavalla kuin tilisiirrolla
  • Laskuoperaattorille asiakkaan valitessa maksutavaksi laskun tai osamaksun
  • Tuotteen toimittajalle suoratoimitustuotteita tilattaessa
  • Analytiikka- ja tilastointikumppaneille
  • Sähköpostimarkkinointikumppaneille jos asiakas on erikseen tilannut uutiskirjeen
  • Perintäyhtiölle laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään
  • Osalle tuotehuoltoyhtiöistä välitetään henkilötietoja

Tietojesi tarkistaminen ja oikeus tulla unohdetuksi

Vastaamme, että tietojasi käsitellään voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Sinulla on oikeus saada tallennetut henkilötiedot nähtäväksi. Pyynnön tulee olla riittävällä tavalla yksilöity, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi.

Asiakkaan pyynnöstä korjaamme, täydennämme, anonymisoimme tai poistamme henkilötietoja. Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tulla unohdetuksi, joka tarkoittaa sitä, että poistamme kaikki asiakkaan henkilötiedot järjestelmistämme. Poisto ja anonymisointi-toimenpide on peruuttamaton, emmekä voi palauttaa poistettuja asiakastilejä ja hoitaa mahdollisia takuu- tai virhevastuuasioita, ellei asiakas ole säilyttänyt kuitteja. Joissain tapauksissa kaikkia henkilötietoja ei voida poistaa mikäli laki velvoittaa niiden säilyttämistä. Sinulla on myös oikeus peruuttaa suostumus, kuten esimerkiksi uutiskirjeen tilaus. Voit tehdä pyynnöt sähköpostitse osoitteeseen: info@digipiste.fi

Jos huomaat, että käsittelyssä on puutteita tai se on lainvastaista, voit ottaa yhteyttä tietosuojaviranomaiseen ja voit myös tehdä valituksen. Suomen tietosuojaviranomaisen yhteystiedot löytyvät Tietosuojavaltuutetun kotisivuilta: http://www.tietosuoja.fi/

Evästeet

Verkkosivuillamme käytetään evästeitä. Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeillä on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen. Käytämme evästeitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita.

Evästeitä käytetään muun muassa asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumisen ylläpitämiseen ja ostoskorin toimintoihin. Evästeisiin tallennetaan myös ostoskorin sisältö, jotta asiakkaan palatessa verkkosivuillemme seuraavan kerran, tuote on edelleen ostoskorissa. Nämä evästeet säilyvät selaimessa 15min-24kk.

Analytiikkaan ja kävijämittaukseen käyttämämme kolmannet osapuolet ja tekniikat, kuten evästeet, kertovat mitkä tuotteet kiinnostavat asiakkaitamme ja auttavat meitä ymmärtämään paremmin asiakkaidemme käyttäytymistä. Käytämme kävijäseurantaan Google Analyticsia, jolle lähetettävät tiedotot ovat anonymisoituja.

Mikäli asiakas ei halua että saamme tietoja evästeiden avulla niin useimmat selaimet sallivat eväste-toiminnon pois kytkemisen. Tällöin kuitenkaan kaikki sivun toiminnot eivät välttämättä toimi.

Yhteystiedot

Voit ottaa yhteyttä yksityisyyteen, tietojen käsittelyyn ja tietosuojaselosteeseen liittyvissä kysymyksissä sähköpostilla: info@digipiste.fi

 Jatka 
 © 2005-2018 Digipiste.fi